Focsani, un oras inaccesibil persoanelor cu dizabilitati

persoana cu dizabilitati, atentie la cerei de ajutor, profitori

Focsani, un oras inaccesibil

E vara… si desi avem o vara mai neobisnuita, cu prea multe ploi, iti propui ca macar acum, inainte sa se raceasca, sa te bucuri de iesirile in aer liber sau la vreo cofetarie, cafenea sau pizzerie, singur, cu familia sau cu prietenii.

In general, nu e prea greu sa-ti convoci prietenii la o intalnire.  Dai cateva telefoane sau scrii un mesaj pe retelele sociale si gata. Stabiliti ziua, ora, locul si puteti petrece cateva clipe frumoase impreuna.

Insa daca tu sau/si prietenii tai aveti o dizabilitate, lucrurile se complica.

Stabiliti de comun acord ziua si ora la care sa va vedeti dar cand e vorba sa alegeti locul intalnirii, va dati seama ca nu prea aveti unde.

Majoritatea localurilor publice din Focsani au la intrare trepte iar cei ce le detin probabil nu s-au gandit niciodata ca vreo persoana cu o dizabilitate locomotorie grava ar vrea sa le treaca pragul si astfel au considerat ca obligativitatea construirii unei rampe de acces este facultativa.

Cofetarii, cafenele, restaurante, cluburi etc din centrul Focsaniului sau periferice sunt inaccesibile persoanelor in fotoliu rulant. Daca prin vreun miracol nu au trepte la intrare, sigur nu au spatiul necesar unei persoane in scaun rulant pentru a se deplasa cu usurinta in interior.

Bineinteles ca mai exista Mall-ul dar, din pacate, daca nu ai un mijloc de transport cu care sa te poti deplasa pana acolo, cu mijloacele de transport in comun nu ai prea multe sanse iar cu taxiul nu isi permite oricine.

Asa ca tot ce-ti ramane de facut e sa stai in casa, simtind ca nu esti dorit in Focsani, un oras inaccesibil tie.

 

 

 

Recomandari

O noua intalnire a membrilor DizAbil.eu – Vrancea

Despre parintele copilului cu dizabilitati din Romania

Vise de iubire sau despre nazuinta tainica a fiecarui suflet

 

Be the first to comment

Leave a Reply