Despre pictura pe numere

Despre pictura pe numere

Pictură pe numere

Încă de mică am fost fascinată de pictori și de pianiști. Mi se pare că ceea ce reușesc să creeze cu mâinile lor e mirific.
Deși mi-ar fi plăcut, nu am avut niciodată aptitudinile necesare pentru a învăța să cânt la pian sau pentru a picta dar din când în când, mă mai jucam cu acuarelele.
Anul trecut când am văzut pe net seturile de pictură pe numere, mi-am zis că trebuie neapărat să încerc și eu, gândindu-mă că nu poate fi foarte greu atât timp cât deja ai un șablon.

Așa că mi-am cumparat de pe net un set și cu emoție m-am pus si eu pe pictat. 

În scurt timp mi-am dat seama însă că nu e atât de simplu pe cât speram.
În primul rând, modelul ales era prea complex si avea prea multe culori iar numerele erau foarte mici și astfel greu de descifrat.
Nu m-am lăsat descurajată și în fiecare zi îmi rezervam măcar o oră pe care o petrecem cu pânza în față. Era mica mea bucurie zilnică!

Dacă cumva venea cineva in vizită și mă surprindea cu pensula in mână, îi spuneam că mă joc. Mi se părea prea pretențios să spun că pictez.
Și astfel, zi după zi, începea să se contureze pe pânza un nor, un copac, un apus etc.

Bineînțeles că rezultatul final a fost departe de fotografia ce mă inspirase să aleg acest set și nu doar din vina mea. Vopselele acrilice pe care le-am primit nu aveau toate aceleași nuanțe ca cele din fotografia ce reproducea tabloul.

Eu însă am fost mândră de rezultatul final și mi-am propus să nu abandonez această nouă pasiune!
Pictura pe numere este o modalitate plăcută de a-ți petrece timpul liber, o activitate ce relaxează și pe care o recomand tuturor!

 

Recomandări

Lecturile anului 2022

,, Hangița”, la Teatrul Municipal Focșani

Be the first to comment

Leave a Reply