,,Cursuri pentru persoane cu venituri modeste nu aveti?”

In cautare de cursuri pentru persoane cu venituri modeste…

Azi intru pe facebook si dau peste o postare sponsorizata ce-mi atrage atentia precum un magnet. Un blogger cu experienta promova un curs de o zi despre strategii eficiente in social-media. Cum social-media e un domeniu ce mi-a trezit interesul intodeauna, dau click pe link pentru a afla mai multe despre cursul promovat. Nici n-am mai cautat sa vad unde este tinut. Pretul cursului mi-a spulberat tot interesul. Costa nici mai mult, nici mai putin de 220 de euro.

In urma cu o saptamana, sotul meu urmarea cu interes un tutorial ce prezenta diverse tehnici folosite in fotografiile de nunta si aflu ca autorul acestuia era un fotograf de prin Suceava. Curioasa din fire, intru pe google si incerc sa aflu cat costa un curs tinut de acest fotograf. 350 de euro. Apoi incep sa caut si ce preturi au cursurile celorlalti fotografi ce se promoveaza online si aflu ca sub 200 de euro nu prea gasesti nimic.

Probabil domnii fotografi sunt foarte buni in ceea ce fac… La fel ca si bloggerii ce tin cursuri despre strategii in social-media…  Sunt constienta ca organizarea unor asemenea cursuri nu e prea simpla si implica anumite costuri dar oare cei ce au venituri la nivelul salariului minim pe economie cum pot avea acces la asemenea cursuri cu aceste preturi?

Stiu ca traim intr-o economie de piata dar nu pot sa nu ma intreb cei cu venituri mici nu au dreptul sa evolueze?

Unde mai pui ca cele mai interesante cursuri se organizeaza doar in orasele mari, asa ca transportul si cazarea mai presupun si ele niste costuri.

Concluzie

Asadar domnilor (de ce nu, si doamnelor) ce doriti sa impartasiti si altora cunostintele voastre intr-un anumit domeniu, cursuri pentru persoane cu venituri modeste nu aveti? Sau poate doar anumiti angajati la stat, antreprenorii de succes si angajatii multinationalelor au dreptul sa evolueze?!

 

Recomandari

Cat valoreaza un like pentru tine?

Noi si mediul online

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply