Cat valoreaza un like pentru tine?

Indiferent de varsta pe care o avem, cu totii am ajuns sa nu lasam nici macar o zi sa treaca fara sa urmarim ce mai posteaza ,,prietenii”sau diverse persoane publice pe retelele sociale, sa citim stirile sau sa postam noi insine.

De asemenea, urmarim cu interes reactiile starnite de activitatea noastra pe aceleasi retelele sociale, dorindu-ne ca propriile postari sa fie apreciate de ceilalti. Cu atat mai mult, daca aceste postari spun ceva despre ceea ce suntem sau facem noi.

Uneori un simplu like ajunge sa ne aduca satisfactie. Cu cat avem mai multe like-uri sau pareri apreciative de la cunoscutii sau necunoscutii cu care ne-am ,,imprietenit” in mediul online, cu atat ajungem sa fim mai multumiti de noi insine desi de cele mai multe ori, toate aceste reactii virtuale nu aduc nici un plus in viata reala.

Dincolo de bucuria pasagera adusa fiecaruia de un like, exista insa persoane pentru care aceasta minima apreciere a unei postari inseamna mult mai mult.

Sunt persoane ce locuiesc singure… De cele mai multe ori au si probleme de sanatate. Nu au familie sau prieteni si singura lor interactiune cu lumea se realizeaza prin intermediul retelelor de socializare. Singurii lor prieteni sunt cei cunoscuti pe Facebook, Instagram, Twitter etc.  Pentru acesti oameni, un like inlocuieste o vorba buna, o imbratisare sau o mangaiere. Pentru ca aceste retele cu distribuirile, mesajele si like-urile lui sunt tot ce au.

Un like de multe ori nu inseamna doar aprecierea unei postari sau aprecierea activitatii unei persoane…

Poate valora mult mai mult… Mai mult decat ne putem imagina noi cei ce uneori ii neglijam pe cei de langa noi stand cu telefonul in mana pentru a vedea ce s-a mai postat pe facebook sau cate like-uri a primit ultimul nostru selfie.

Eu si like-urile

Ma consideram o persoana atenta la ce posteaza, ce nu vaneaza like-uri si care apreciaza (sau nu) o postare doar dupa ce citeste informatiile continute de aceasta… Pana intr-o zi.

,,Eu obosesc dandu-ti like-uri iar tu nu-mi dai niciodata!” Avea dreptate! Eram prea preocupata sa caut informatii ce prezinta interes pentru mine pentru a mai observa oamenii din spatele postarilor sau din spatele like-urilor…

Pentru tine cat valoreaza un like?

Recomandari

Oare pana la ce varsta suntem capabili sa invatam?

Noi si mediul online

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply