,,Complicii” politicienilor

ipocrizie politicieni politicienii nesimtire masti

Si noi suntem complici…

-Ocolesti o groapa si dai in alta… Iar la cea mai mica ploaie… e un cosmar! Nici astia n-au facut nimic… Am crezut ca sunt altfel dar m-am inselat, spune cu naduf privindu-si incaltarile pline de praf.

-Pai, nu erai tu sustinatorul lor infocat in campania electorala? il intreba in graba interlocutorul lui, parand a astepta de mult timp sa-i puna aceasta intrebare.

-Eeiii! Mi-au dat 150 de lei ca sa fiu rezerva din partea partidului lor in Comisia Electorala si i-am luat ca doar nu eram prost sa-i refuz.

–  …

-Inainte de alegeri… A venit unul de la partid si mi i-a dat. A zis ca daca un titular din comisie nu mai vine ma cheama. Nu m-au chemat dar am ramas cu banii. Cine iti mai da azi bani fara sa faci nimic, povesteste, incercand parca sa-si gaseasca o scuza.

-Dar stii ca chiar si cei din comisie si-au primit banii dupa alegeri, nu?

-De unde sa stiu eu? Am luat banii si gata.

 

O discutie ce poate avea loc oriunde in Romania. Politicienii nostri din dorinta de a accede la putere si-au adaptat actiunile noilor realitati. Legea le interzice sa mai dea galeti, zahar, ulei etc in campanie asa ca au gasit alte modalitati de a-si mitui electoratul. Apoi ne miram de ce nu se vad prea multe schimbari benefice in localitatile noastre. Oare ei nu sunt obligati sa-si recupereze banii investiti in cumpararea voturilor? Iar noi suntem complici la toate astea…

Va recomand sa cititi si Politicienii si ipocrizia lor

1 Comment

Leave a Reply