Adio, ghemotoc de iubire!

Pisicutele Peticeii

A fost un pisicut…

Am iesit din casa pregatita sa plec in oras. In fata usii ma astepta un ghemotoc alb cu pete gri inchis ce avea vreo cinci-sase luni pe care noi il strigam Peticel. Din cand in cand, ce-i drept il mai tachinam spunandu-i Murdarel din cauza ca mai tot timpul era murdar pe nasuc.

De cum ma vazu se apuca sa-mi escaladeze piciorul drept. Vazandu-l cum urca m-am bucurat ca pantalonii erau suficient de grosi si nu-i mai simteam gherutele zgaraindu-mi pielea ca altadata.

Nu mai facuse asta de cateva saptamani… Fusese intotdeuna mai plapand decat fratiorii lui si m-am bucurat cand l-am vazut ca si-a reluat acest obicei.

Era cel mai afectuos pisicut din cati am avut vreodata. De cate ori ma vedea stand pe terasa se urca pe unul dintre picioarele mele si isi facea culcus in brate la mine asteptandu-si mangaierile.

Ieri cum ma grabeam nu am mai avut timp sa-l iau in brate si sa-l mangai, asa ca l-am asezat jos si am iesit in strada. El parea ca niciodata, hotarat sa ma urmeze. Nici un indemn de a se intoarce acasa nu il indupleca. L-am dus iarasi in curte si am urcat in masina, intrebandu-ma ce o fi cu el?! Nu se mai tinuse niciodata dupa noi pana in strada. Oare avea o presimtire ceva? M-am scuturat de acest gand si am plecat. Era doar un pisicut dornic sa daruiasca si sa primeasca afectiune, mi-am zis.

Trei-patru ore nu m-am mai gandit la Peticel. Cand m-am intors si l-am gasit nemiscat in fata usii. Probabil incercase sa ma impiedice sa plec pentru ca avea nevoie de mine dar eu cufundata in propriile ganduri, nu-i auzisem strigatul.

Plecase spre o alta lume, obosit sa mai astepte. Poate spre un eden al pisicutelor unde nu exista suferinta ci doar afectiune.

Adio, ghemotoc de iubire!

 

Update: La doar trei zile, fara nici un avertisment Tigrisor a plecat dupa fratiorul lui.

Probabil ii era dor de el…

Pisicuta Tigrisor

 

 

Despre Peticel si prietenii lui puteti citi mai multe aici:

Suflete nascute pentru a darui iubire sau despre un catel si pisicutele din viata mea

Be the first to comment

Leave a Reply