Adio, 2022! Bun venit, 2023!

Adio, 2022!

În urma cu un an, făcând bilanțul lui 2021, mă gândeam că am avut un an greu. Pe atunci nu-mi puteam imagina cât de mult mă va solicita anul 2022, pe care tocmai ne pregăteam să-l îmbrățișăm!
Deși în prima lună 2022 părea cumințel și plin de speranță, s-a dovedit însă doar o iluzie.
În februarie Rusia a invadat Ucraina și la fel ca pandemia, ne-a făcut să ne reevaluam viața pe care am avut-o până atunci și să realizăm cât de fragilă e stabilitatea ei și cât de importantă e pacea, cuvânt ce până atunci, folosit in diverse urări, părea de umplutura si lipsit de sens.
Tot în februarie doi membri ai familiei mele au avut Covid, unul dintre ei dezvoltând long covid, având astfel probleme de sănătate vreo șase luni.
Singura parte bună în toată această perioadă stresantă a fost că eu nu m-am infectat, Slava Domnului!

Voluntariat

Cum voluntariatul a devenit parte integrantă a vieții mele de vreo nouă ani, am derulat și în acest an diverse proiecte cu grupul DizAbil.Eu.
Am continuat proiectul Pași Civici Pentru O Comunitate Puternică, derulat de CERE, în parteneriat cu asociația Civică, prin care am primit asistență în advocacy.
În cadrul acestui proiect am încheiat campania pentru accesibilizarea Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastila din Focșani, începută în urma cu vreo cinci ani, odată cu achiziționarea de către această instituție a unui dispozitiv ce permite accesul în sala de spectacole a utilizatorilor de fotolii rulante.
Apoi am început o campanie pentru accesibilizarea Sălii Polivalente din Focșani iar în noiembrie, in cadrul aceluiași proiect, am organizat evenimentul ,,Accesibilizarea nu e un moft!”.
În apelul lunii septembrie, grupul DizAbil.Eu a câștigat o noua finanțare prin proiectul Start ONG și astfel în septembrie, octombrie și noiembrie am derulat proiectul ,,Informați Pentru O Viață Mai Bună”.

Bucurii și gânduri

Dintre bucuriile anului 2022 fac parte descoperirea stațiunilor Sovata și Vatra Dornei și revederea stațiunilor Soveja, Colibița și a orașului Satu Mare.

Toamna a venit și cu realizarea unui vis personal mai vechi ce a presupus însă destul de multe eforturi și consum emoțional.
Am citit și am scris mai puțin dar am aflat mai multe despre mine și despre cei din jur.

Am revăzut oameni dragi și am cunoscut oameni frumoși, în acest an!

A fost un an istovitor, un an al descoperirilor de sine.
Un an în care am aflat că oricât de mult ne-am dori, trecutul nu poate fi niciodată închis într-o cutie și uitat, că suntem mai fragili decât ne-am închipuit in fața intemperiilor vieții și că ni se pot întâmpla atât lucruri bune pe care nu le mai credeam posibile, cât și lucruri neplăcute.

 

Bun venit, 2023!

Acum când ne pregătim să pășim în anul 2023, mă gîndesc că tot ce îmi doresc e să fie blând cu noi.

Să fim sănătoși, toleranți, să avem pace în suflete și în lume, să ne bucurăm de iubirea celor dragi și să reușim să aprecim ce avem!

La mulți ani! Să aveți un 2023 așa cum vi-l doriți!

 

Be the first to comment

Leave a Reply