Poti lucra acasa?

Cand ai o dizabilitate e foarte dificil sa te integrezi  in societate, e foarte dificil sa te simti si sa fii considerat egal cu toti ceilalti din mai multe motive. Astazi ma voi opri asupra unuia  dintre aceste motive:lipsa unui job, a unei ocupatii care sa-ti aduca satisfactie morala dar si sa-ti ofere independenta financiara.
In urma cu peste un an mi-am propus sa-mi gasesc ceva de lucru la domiciliu asa ca am inceput sa-mi depun CV-ul pe diverse site-uri ce mediaza acest proces, am inceput sa postez diverse anunturi pe net sau prin reviste destinate persoanelor cu dizabilitati.Eram plina de entuziasm si asteptam roadele demersurilor mele. Din pacate, timpul a trecut iar entuziasmul meu s-a topit.Sa nu credeti ca am fost ignorata cu desavarsire!Am primit cateva propuneri dar nimic ce as fi si putut concretiza.Am primit doua oferte ce-mi propuneau vizionarea de reclame pe net si doua ce-mi propuneau vanzarea de produse, mai exact vanzarea de carti si respectiv de cosmetice.Primelor doua nu le-am dat curs din cauza ca nu cred ca as putea sta zilnic in fata calculatorului pentru a viziona reclame iar la urmatoarele doua am renuntat deoarece nu as avea cui vinde nici carti si nici cosmetice.Nu am o familie numeroasa, nu am colegi, nu am prea multi prieteni si nici vecini care sa fie interesati sa cumpere cosmetice sau carti de la mine.
Prin urmare ,visul meu de a-mi gasi un job la domiciliu s-a cam destramat.Deci adio autonomie financiara, adio sentiment de implinire si utilitate!
Sper ca voi v-ati descurcat mai bine la acest capitol!

4 Comments

 1. Citind postul tău mă gândeam cât este de asemănătoare această situație cu cea prin care am trecut eu…
  Treaba cu anunțurile nu este ceva, hai să spunem… realizabilă, cum ai spus și tu, să stai atâta în fața PC… îți distrugi vederea.
  Cu vânzarea… oamenii nu au bani pentru a cumpăra cosmetice și cărți, unora abia le ajunge pentru mâncare și întreținere.
  Eu acum fac voluntariat, pe postul pe care mi-am căutat și job, este vorba de webmaster. Fac asta de 5 luni și îmi place, chiar dacă nu sunt plătit.
  Sfatul meu este să nu renunți!

 2. In trecut, timp de cativa ani,imi dedicam timpul copiilor care aveau nevoie de ajutor la lectii, vroiam ca ei sa realizeze ce eu n-am reusit dar, din pacate, in cele mai multe cazuri, ei isi pierdeau, in timp, interesul pentru scoala si astfel a disparut si satisfactia mea morala.
  In prezent n-am nici o alta oferta pentru voluntariat.

Leave a Reply