Exista prietenie pe net?

Oamenii, in general, se nasc cu nevoia de comunicare, se simt bine unii in prezenta altora, le face placere sa schimbe impresii, sa asculte parerile altora si sa-si spuna propriile pareri, simt nevoia sa-si  impartaseasca bucuriile si necazurile unii altora, sa daruiasca si sa primeasca afectiune.
Cand ai o dizabilitate, e putin mai dificil sa-ti satisfaci aceasta nevoie de comunicare. E mai complicat sa socializezi cand de cele mai multe ori te deplasezi cu dificultate si prin urmare universul tau se rezuma la camera ta, casa ta, cel mult si la imprejurimile casei tale, cand nu ai un job si prin urmare nu intri in contact cu alte persoane, in afara membrilor familiei, cand nu ai unde iesi, nu ai unde cunoaste oameni deci nu ai cu cine socializa.
Intr-o astfel de situatie iti ramane o singura posibilitate :comunicarea pe internet.Aici oferta este destul de bogata, sunt diverse retele de socializare, forumuri pe diverse teme ,diverse genuri de chat-uri .Astfel poti cunoaste foarte multe persoane cu care poti comunica.Aici intervine intrebarea :cat de bine poti cunoaste o persoana pe net?
Poti oare cunoaste cu adevarat o persoana pe care n-ai intalnit-o, in cele mai multe cazuri, niciodata?
Poti cunoaste o prietenie adevarata pe net?Cat de mult te poti apropia oare de persoanele pe care le cunosti in spatiul virtual fara ca aceasta apropiere sa te afecteze negativ?
Daca cineva mi-ar fi pus aceste intrebari cu cateva luni in urma, cu siguranta as fi raspuns ca poti cunoaste cu adevarat o persoana pe net, ca poti ajunge sa-i cunosti sufletul, sa i-l simti.As fi spus ca am cunoscut prietenia adevarata pe net deci aceasta exista si de asemenea as fi spus ca poti acorda incredere si de asemenea poti primi incredere , neavand nimic de pierdut din asta.
Dar viata ,din pacate, mi-a demonstrat in ultimile luni ca dand aceste raspunsuri ,m-as fi inselat. Persoane pe care consideram ca le cunosc foarte bine, desi nu le intalnisem niciodata, pe care le consideram prietene ,mi-au demonstrat ca lucrurile nu stau chiar asa.Am invatat ca chiar dupa o perioada lunga de timp nu poti cunoaste cu adevarat o persoana pe care n-ai intalnit-o niciodata.N-o poti cunoaste intru totul si oricand poti avea surprize.De cele mai multe ori neplacute.
Prin urmare unde ar trebui sa impui o limita? Cum iti poti satisface nevoia de comunicare ,cum iti poti face prieteni? Cui poti acorda increderea ta si cui, nu?
Eu inca n-am gasit raspunsuri  la aceste intrebari, sper ca voi ati reusit!

4 Comments

  1. Se spune că… ”pe unii oameni nu ajungi să îi cunoști nici după o viață”. Poate este adevărat, poate nu dar este vorba despre viața reală.
    În viața virtuală lucrurile se complică, asta pentru că cea mai mare pondere în comunicare o are ”limbajul trupului”.
    Și ca să încerc să răspund la întrebările tale, posibil să existe prietenii pe net, asta cu condiția ca persoanele implicate sa fie 100% sincere, lucru extrem de rar în ziua de azi. Da, există limite, sa nu duci niciodată conversația la un nivel personal, asta până nu ești 110% sigur că persoana este sinceră.

Leave a Reply