Odiseea unui tratament medical

Daca ai avut nesansa si te-ai imbolnavit, ai o boala cronica si prin urmare ai nevoie de un tratament de specialitate, atunci trebuie sa incepi sa te rogi Celui de Sus sa te intareasca fizic si psihic pentru a putea intra in posesia tratamentului de care ai nevoie sau sa ai pe cineva in familie sanatos care  sa poate intra in posesia medicamentelor pentru tine.
Primul pas consta in internarea intr-un spital sau o sectie de specialitate unde sa fii evaluat si unde sa ti se recomande tratamentul de care ai nevoie. De cele mai multe ori acest lucru nu se intampla in cel mai apropiat spital si nici in primul spital in care vei ajunge.
Daca deja ai trecut de faza asta si te intorci, cat de cat multumit , acasa ,ca ai un diagnostic corect si un tratament medicamentos adecvat , trebuie sa treci la pasul doi, vizita la medicul de familie cu scrisoarea medicala ce ti-a fost inmanata la internare.Pana pe 6 mai ,odiseea ta se termina aici deoarece acesta iti putea scrie o reteta cu ajutorul careia puteai intra in posesia medicamentelor de care ai nevoie pentru boala ta, scrisoarea medicala adusa ii permitea acest lucru.
Dar se pare ca cei ce se ingrijesc de binele pacientilor s-au gandit ca lucrurile sunt prea simple, si ca sa nu te plictisesti, au mai adaugat o etapa, asa ca medicul de familie iti poate doar inmana o trimitere catre un cabinet de specialitate dintr-o policlinica, daca esti din provincie, aceasta policlinica este aflata ,de obicei ,in resedinta de judet.Asa ca trebuie sa te inarmezi cu foarte multa rabdare, tu sau apartinatorul tau, pe langa scrisoarea medicala si trimitere si sa te prezinti cat mai devreme la acest cabinet. Daca n-ai avut norocul sa ajungi cat mai devreme ,cu siguranta ,au ajuns multi altii inaintea ta si tu vei ramane fara reteta si deci va trebui sa mai vii si a doua zi. Asa ca vino cat mai devreme si gaseste-ti un loc cat mai bun ca ai mult si bine de asteptat. Trebuie sa astepti cateva ore pana vine asistenta si apoi alte cateva ore pana vine medicul. Fii rabdator si fericit cand vei intra in posesia prescriptiei medicale.
Apoi ultimul pas ,iei farmaciile la rand pana gasesti una care sa aiba toate medicamentele de care ai nevoie si care prin urmare iti poate elibera reteta integral.
Acum poti rasufla usurat, daca te-ai simtit in stare sa faci toate astea singur sau poti fi recunoscator celui care le-a facut pentru tine, in cazul in care nu ai fost capabil sa le faci tu. Mai ramane ca medicamentele sa fie eficiente si sa simti ca rezultatele merita toate aceste eforturi.
In final,va doresc sa nu va imbolnaviti!

1 Comment

Leave a Reply