Cum si cand se transforma dragostea in iad ?

,, Aproape 1.000 de femei, omorâte în bătaie de soții lor” citeam zilele trecute in presa…
,,Peste 170 de femei au fost ucise în bătaie, de către partenerii lor, în 2010, alte 138 și-au pierdut viaţa, în 2011, 141 românce au murit în urma violenţei domestice în 2012, iar 328 au decedat în ultimii doi ani sub loviturilor celor cu care și-au împărţit destinele.”

,, Bilanț. Violența asupra femeilor, în cifre (primul semestru al anului 2016, sursa ANES)
Victime ale violenței în familie: 726 femei și 72 bărbați
Agresori familiali: 3.841”
  Citeam si … nu reuseam… nu reusesc inca sa inteleg… Cum de se ajunge intr-o famillie, intre persoane care se presupune ca se iubesc sau macar s-au iubit la asa ceva?
Ce poate determina pe cineva sa-si loveasca partenerul de viata? Cum poti trai alaturi de un om zile, luni, ani… sa imparti momente frumoase sau mai putin frumoase, sa construiesti un camin, un destin comun si apoi sa consideri ca ai dreptul sa-i pui in pericol integritatea fizica sau viata?
Atat de multe femei (ce-i drept si barbati dar numarul lor e mai mic) devin victimele celor care ar trebui sa le ocroteasca, sa le daruiasca stabilitate si siguranta!
Ce ii face oare pe acesti barbati sa ofere celor cu care isi impart viata lacrimi in loc de zambete, lovituri in loc de imbratisari, jigniri in loc de alinturi, moarte in loc de viata? Alcoolul, drogurile, educatia deficitara?
Exista, din pacate, inca familii in care se considera ca barbatul este stapanul femeii, avand drept de viata si de moarte asupra acesteia. Exista inca comunitati in care se considera ca daca o femeie a fost agresata, probabil a facut ceva pentru a merita acest tratament iar aceste femei ce devin victimele celor pe care i-au iubit sau poate inca ii mai iubesc, de multe ori ajung ele insele sa gandeasca la fel.
Adesea ele se lovesc si de nepasarea celor din jur dar si de neimplicarea autoritatilor… Desi exista programe nationale (puteti citi mai multe aici) care au ca scop protejarea victimelor violentei domestice acestea fie nu sunt cunoscute in toate comunitatile, fie sunt ineficiente iar un numar foarte mare de femei raman alaturi de calaii lor neavand alternative sau poate de teama sa dezvaluie iadul in care traiesc celor din jur pentru a nu fi ele insele judecate.
,, Aproape 1.000 de femei, omorâte în bătaie de soții lor”… cum de e posibil asa ceva?

Be the first to comment

Leave a Reply