Ce e fericirea? Care e definitia ei?

Vise, care este visul tau

Fiecare dintre noi, din cand in cand, ne intrebam ce e fericirea sau ce ne face fericiti… E mai usor s-o recunosti decat sa vorbesti (sau sa scrii) despre ea si cu toate acestea…

Ganduri despre fericire

-Care e scopul omului in viata?

-Sa fie fericit!

-Si ce il face fericit? Care e definitia fericirii?

-Depinde de om… Fiecare om are propria lui definitie. Cati oameni, atatea definitii! Unii oameni sunt fericiti atunci cand calatoresc. Pe altii ii fac fericiti obtinerea diverselor obiecte materiale. Pentru altii, familia e totul. Sau succesele profesionale… Nu exista o definitie universala. Chiar si aceeasi persoana poate defini altfel fericirea in momente diferite ale vietii.

De ce sunt oamenii nefericiti?

-Si de ce sunt cei mai multi oameni nefericiti? De ce intalnesti atat de multe chipuri triste?

-Poate pentru ca asaltati fiind de griji si de probleme nu mai au timp sa se intrebe ce inseamna fericirea pentru ei. Sau stiu dar nu pot ajunge la ea…

-De ce nu pot ajunge la ea?

-Fie sunt constransi de anumite situatii, fie … fericirea e mult prea aproape si asta ii sperie asa ca incep sa caute eventualele obstacole ce le-ar putea rasari in drum.

-Ce complicati sunt oamenii! Ce complicata e viata!

-Eu as zice ca e complexa si… frumoasa!

-Inca ceva… Tu cum definesti fericirea?

-Pentru mine fericirea acum inseamna ARMONIE!

 

Va recomand sa cititi pe aceeasi tema si :

Fericirea e in noi!

Drumul spre fericire

3 Comments

  1. Fericirea e o notiune relativa, perceputa diferit.Personal, eu o vad ca o stare interioara de echilibru emotional si multa liniste sufleteasca.
    O regasesc adesea in natura, traind clipa si revelatia creata de maretia naturii.Frumusetea salbatica ma surprinde mereu, acolo e locul unde se intalneste sinele cu D-zeu.
    Acceptand realitatea cu seninatate asa cum e, nu risti sa creezi un decalaj intre un ideal si veridicitatea vietii…Apoi,e important sa simti ca evoluezi,sa fii sanatos fizic si mental in armonie deplina cu universul.Destul de lunga definitia fericirii, dar crede ma se putea si mai mult…e o tema foarte vasta.

Leave a Reply