,,Strigatul lui Maricel” a fost auzit

Maricel Rastoaca 2

Va mai amintiti povestea baiatului imobilizat care nu avea certificat de incadrare in grad de handicap, asigurare de sanatate sau macar nadejdea intr-o viata mai buna? Cei ce nu i-ati aflat povestea o puteti descoperi in postarea  intitulata ,,Strigatul lui Maricel” .
La scurt timp dupa ce am scris acele randuri, speranta a aparut si pe strada lui Maricel. Autoritatile locale l-au ajutat s-a obtina certificatul de incadrare in grad de handicap si drepturile ce-i revin odata cu acesta. Desi acest certificat este valabil doar un an si astfel peste 11 luni va incepe iarasi aceeasi tevatura, macar acum are asigurare de sanatate si incepand cu luna viitoare va avea un venit care ii va permite sa aiba un trai mai bun.
Si vestile bune nu se termina aici. O tanara cu suflet mare, plecata de multi ani din tara, aflandu-i povestea i-a trimis un scaun rulant care ii va permite sa iasa din casa cand vremea se va mai incalzi.

Foto: Vasile Prunila
Aceeasi persoana a vrut sa fie sigura ca Mosul nu-l va ocoli si in acest an pe Maricel, asa ca l-a trimis in casuta lui mai devreme cu daruri care sa-i faca zilele putin mai frumoase.

Maricel si mama lui multumesc, dlui Dita Mitrut care n-a precupetit nici un efort pentru a atrage atentia asupra situatiei lor, Ninei, tanara care si-a dorit sa aduca un zambet pe chipul si in sufletul lui Maricel, Ziarului de Vrancea care a ajutat ca aceasta poveste sa aiba mai multa vizibilitate si nu in ultimul rand autoritatilor locale.

Baiatul mai are un drum lung de parcurs pana va fi bine dar poate ca aceste schimbari benefice vor constitui imboldul de care el si mama lui au nevoie in lupta pentru sanatatea lui.
Aceasta poveste mi-a confirmat inca o data daca mai era nevoie ca oamenii frumosi (si nu ma refer la frumusetea fizica) pot aduce zambete chiar si intr-un suflet chinuit.

PS. Multumiri si preotului Ioan Popa de la Fundatia ,,SF. Ioan Botezatorul” din Ruginesti care in urma articolului din ZdV le-a trimis o scrisoare prin care si-a oferit sprijinul pentru obtinerea certificatului de handicap( pe care insa intre timp Maricel il obtinuse cu ajutorul autoritatilor).

Be the first to comment

Leave a Reply