Violența noastra cea de toate zilele

Violența zilelor noastre

Se pare ca nu sunt în cea mai bună forma azi. Deși nu mă doare nimic, parcă nu mă simt în stare să fac ceva, așa că m-am așezat în pat și mi-am luat o carte în mănă cu speranța că măcar pot să mi fac ziua mai frumoasă citind.

Dar de unde atâta noroc?! Mintea-mi nu prea vrea să se concentreze pe cuvintele ce mi se aștern în fața-mi ci vrea să dormiteze.

Încăpățânată din fire, încerc să-i găsesc o alta îndeletnicire. Iau telefonul și mă apuc să văd ce se mai postează pe facebook. Nimic nou sub soare. La Focsani prefectul PNL-ist, președintele CJ și primarul, PSD-isti nu au vrut sa joace hora unirii impreuna pe 24 ianuarie, Iohannis, în aceeași zi, s-a dus pe ,,autrostrada Moldovei’’ la Iasi, incendii de vegetație la Mândrești, accident rutier în Focșani, cineva e in spital, altcuiva îi e dor de vremurile de altădată…

Nu fac prea mulți purici nici pe facebook, așa că abandonez telefonul și iau telecomanda. Aoleu! 56 oameni morți din cauza coronavirusului în China, trei români morți din cauza gripei, mii de români în spitale din cauza virozelor respiratorii… Trec mai departe, că mă îngrozesc. Un copil de 10 ani și un adolescent au înjunghiat câtiva adolescenți în fața unui liceu… Doamne în ce lume trăim?! Schimb canalul și aflu ce accidente rutiere au mai avut loc pe șoselele patriei. Gata! Nu mai vreau știri!
Vreau ceva mai relaxant dar antrenat totodată! Mă apuc să-mi caut un film. Nu am răbdare să mă uit la telenovele, așa că îmi caut unul artistic dar… vai! Pe un canal unii își servesc pumni și picioare cu mărinimie, așa că apelez la telecomandă să scap de ei și dau peste alții ce se împusca pe străzile unui oraș din America, pe un alt canal, apoi pe altul niște polițiști investighează o crima… Gata! Mi-au ajuns atâtea filme!

Trec mai departe și descopăr o emisiune cu nume incitant: Puterea dragostei. Aici sigur îmi va placea. Ce poate fi mai frumos decât dragostea?! Ce tinere frumoase! Dar oare de ce au început să se certe? De ce țipa una la alta? Dar tânărul ala oare de ce a spart geamul? De ce sunt toți atât de furioși? Upss! Una are sânge pe fața, iar alta e bruscată de iubitul primeia. Oare asta e ,,puterea dragostei’’? Se pare ca am îmbătrânit și nu mai stiu cum e cu dragostea în ziua de azi.

Mijloacele media promovează excesiv violența

Închid televizorul întrebându-mă, cum se poate uita cineva la asemenea reality show-uri? Și de ce CNA-ul nu sancționează violența excesivă din acestea? De ce jurnalele de știri au atât de multe știri cu acte de violența? Și de ce noi nu sancționăm acesta forma de agresiune la care suntem supuși zi de zi?

Să ne mai miram că copii își înjunghie colegii pentru câtiva bănuți? Sau că se bat în salile de clasă? Ori îsi jignesc cadrele didactice?

E bine să aflam că în China este o epidemie, că în țară au apărut cazuri de gripă și prin urmare, trebuie să ne vaccinam împotriva virusului gripal.

E bine să știm că au loc prea multe accidente rutiere și în consecință, ar trebui să învățăm să-i responsabilizam pe cei cărora le acordam votul pentru a lua măsuri menite să sporească sigurața rutiera… Și totuși în țara asta se întampla multe lucruri bune și frumoase pe care ar trebui sa le promovam.

Departe de refletoarele televiziunilor sunt mulți tineri anonimi ce își caută drumul în viața, implicit dragostea, cu onestitate, fară dorința de a deveni vedete cu orice pret…

Las telecomanda și mă întorc la cartea-mi. Măcar în paginile ei nu se cearta și nu se bate nimeni.

Sănătate și zile fără violență, vă doresc! 🙂

 

Recomandari

,,Protestez!”

Cum putem verifica o informatie

Despre informatie si mass-media …

 

Be the first to comment

Leave a Reply