Focsani Blues Festival sau despre un oras ce s-a indragostit de blues

Focsani Blues Festival

Weekendul trecut Focsaniul a fost capitala bluesului. Timp de trei zile, pe scena din Piata Unirii, au cantat artisti si trupe de renume international.

Echipa Focsani Blues Festival, coordonata de reprezentantii Asociatiei Culturale Estica, a oferit publicului trei seri cu recitaluri de exceptie.

In primele doua seri n-am reusit sa ajungem, la fel cum n-am ajuns nici la editia de anul trecut, asa n-am putut rata si seara de duminica. Astfel am cautat pe site-ul festivalului programul serii si pe la ora 18.00 ne-am facut aparitia in Piata Unirii pregatiti ca se ne bucuram de spectacolul ce urma sa inceapa conform programului la 18.30.

Ne-am indreptat spre zona unde erau amplasate scaunele pentru spectatori si am asteptat cuminti, alaturi de multi ani vranceni ce umplusera Piata Unirii. Desi spectacolul a inceput cu o intarziere de 30 de minute, calitatea muzicii ce s-a revarsat de pe scena a depasit asteptarile celor prezenti. Cei drept, probabil nu s-a ridicat la nivelul celor ce primisera invitatii. Spatiul din fata scenei unde erau amplasate scaunele dedicate invitatilor speciali ramanand nepopulat, organizatorii au luat decizia de a permite in cele de urma, patrunderea tuturor doritorilor in aceasta zona din fata.

O seara memorabila

Seara a fost dominata de nordici. Cei care au venit sa incante publicul din Piata Unirii duminica au fost Joe Rusi (NOR), Grainne Duffy (IRL), Mike Andersen (DK), Sugaray Rayford Band și Earl Thomas din USA.  Spectacolele au prezentate de Earl Thomas și Chris Cigolea.

Joe Rusi, nascut in Romania, s-a dedicat muzicii inca de la varsta de 15 ani si plecat sa locuiasca in Norvegia dupa varsta de 24 de ani. De atunci canta cu trupa sa, realizează turnee in SUA și Canada si preda muzica la Lund Artschool.

Ritmuri de blues și folk a oferit si cantareata si compozitoare din Irlanda, Grainne Duffy. Ea a reusit sa ridice spectatorii in picioare si sa-i implice in piesele sale.

Simpaticul Mike Andersen din Danemarca a interpretat publicului mai multe piese de dragoste.

Din pacate, n-am reusit sa raman pentru a-l asculta si pe americanul Sugaray Rayford dar pot spune ca desi nu sunt o cunoscatoare ai muzicii blues, piesele irlandezei Grainne Duffy vor ramane mult timp in sufletul meu.

Felicitari organizatorilor ce au reusit sa rasfete vrancenii cu un asemenea spectacol de exceptie! Pentru o seara datorita muncii acestor oameni, m-am simtit mandra ca locuiesc in acest colt de tara!

Va recomand sa cititi si:

O seara la opera, clipe pline de emotie

 

,,Take, Ianke si Cadar” la Teatrul Municipal ,,Maior Gheorghe Pastia” din Focsani

2 Comments

Leave a Reply